Jump to content

Recommended Posts

On newer 4200/1 (2016) the right side of the enclosure has cut out and some older one does not have this.

This is normal I hope, and not some modification went wrong. 

But I can't see the reason for this.

20210223_142946_small.jpg.a1cc4caa9c80ebfdb9784a8ec8ff313e.jpg

20210116_120419_small.jpg.c5e49c0a363d4cf815f3c1d45e557e2f.jpg

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, rduras said:

On newer 4200/1 (2016) the right side of the enclosure has cut out and some older one does not have this.

This is normal I hope, and not some modification went wrong. 

But I can't see the reason for this.

20210223_142946_small.jpg.a1cc4caa9c80ebfdb9784a8ec8ff313e.jpg

20210116_120419_small.jpg.c5e49c0a363d4cf815f3c1d45e557e2f.jpg

if you are talking about the holes for the power rail in the top photo it's just because they used the same part for both sides even though 1 side doesn't have a power rail - you only need 1 as IIRC it's feeding the front circuit board.

are these what you're using with your Akudoriks? looks like the top 4200 isn't dynamik but the bottom 1 is....would be a nice upgrade to make them both dynamik if that's the case, but until you do I'd make sure you're feeding the same drivers on each speaker from the same 4200

Link to post
Share on other sites

No, he is talking about the huge chunk of metal that is missing from the tray as shown in the bottom of the first pic.  I suspect that Linn used a tray that is normally used for a Majik DSM as this has vents in the side of the main case. The finish of the first case tray looks factory finish and not someone modifying a case.

CJ

Link to post
Share on other sites

I found the same thing in my Akurate Exaktbox 6, when I added the EMI shielding recently 

01F8A93B-DCB3-48A1-9660-4895B71AAC78.jpeg

Link to post
Share on other sites

So this is a normal situation then. Must say, not something I expected on 6k euro worth amplifier.

Amp on the first picture is actually also with dynamik PSU but Linn probably decides to save also on this nice engraving on PSU shielding.
 

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, CJ1045 said:

No, he is talking about the huge chunk of metal that is missing from the tray as shown in the bottom of the first pic. 

I completely missed that, was struggling to see what was wrong :D

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...