Jump to content

Innuos Zen failing to do anything. UK service agent?


Firebottle
 Share

Recommended Posts

I realise the 'Value' added to the service is just another way for the government to fleece us.

Yes I thought £20 was a bit strong hence my vexation at further charge. I use a separate LPSU but just sent the Zen itself.

Link to comment
Share on other sites

Super Wammer
5 hours ago, Firebottle said:

Hi Boycie, it's an on going tale unfortunately.

Innuos tested the unit and stated that there was no problem with the HDD. When asked if the HDD could be replaced with an SSD the reply was that only certain drives were used due to their fault reporting capabilities and no SSD's had been approved for use. Perhaps the Mk3 is different in it's SSD implementation.

The Zen was returned with OS 2.0 installed and I imported my music files and all was well. I really liked the new dashboard, a move away from LMS.

However when I came to power up the Zen on Saturday I got a message saying it couldn't connect to the server. It is seen on the network but that's it. No changes were made to the installation so to say I'm P'eed off is an understatement.

I have emailed Innuos service again but so far no reply. My guess is the HDD is failing, looking at the date sticker it is now 5 years old.

The repair/reprogramming charge was quite reasonable but the thing that stuck in my craw was Innuos charging VAT on top of the pickup/delivery charge of £20 each way. So I have paid the government £8 just for the privilege of having it transported. 😠

Alan, I often telephone Innuos rather than rely on email/messaging and have always found their reponse to be very good and efficient over the phone. Just a thought.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Firebottle said:

Hi Boycie, it's an on going tale unfortunately.

Innuos tested the unit and stated that there was no problem with the HDD. When asked if the HDD could be replaced with an SSD the reply was that only certain drives were used due to their fault reporting capabilities and no SSD's had been approved for use. Perhaps the Mk3 is different in it's SSD implementation.

The Zen was returned with OS 2.0 installed and I imported my music files and all was well. I really liked the new dashboard, a move away from LMS.

However when I came to power up the Zen on Saturday I got a message saying it couldn't connect to the server. It is seen on the network but that's it. No changes were made to the installation so to say I'm P'eed off is an understatement.

I have emailed Innuos service again but so far no reply. My guess is the HDD is failing, looking at the date sticker it is now 5 years old.

The repair/reprogramming charge was quite reasonable but the thing that stuck in my craw was Innuos charging VAT on top of the pickup/delivery charge of £20 each way. So I have paid the government £8 just for the privilege of having it transported. 😠

Hi Alan,

Sorry to hear that you're still having problems.  I see that you say that you went to power up the Zen on Saturday.  Do you not leave it on all the time?  Sometimes mine will say it can't connect but it's rare but I leave mine turned on all the time.  Presumably if they can't find anything wrong with the hdd, then it shouldn't be at fault?  I know that keep powering up the Zen will sometimes change the ip address so it maybe why it struggled to find the server?

I hasten to add that I am not a computer expert and am only going on personal experience.  As for the VAT, it annoys me that we have to line the Governments pockets to breath.  However, what ever flavour of dictatorship will sadly be the same........waits for the barrage of pro politics to come in 🥱

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Boycie said:

Hi Alan,

  I know that keep powering up the Zen will sometimes change the ip address so it maybe why it struggled to find the server?

Most routers allow the reservation of a device IP Address

ronnie

Link to comment
Share on other sites

Looking for someone computer savvy, how do you get rid of 'too many redirects'?

I have reset the router, cleared the cookies and cache but still the same.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Firebottle said:

Looking for someone computer savvy, how do you get rid of 'too many redirects'?

I have reset the router, cleared the cookies and cache but still the same.


This may help: https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-fix-err-too-many-redirects-error/

Are you using Android or Apple device? When do you get this message?

You could try deleting the App and then reinstalling it.

Edited by StingRay
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

An update on the 'too many redirects' message. The unit couldn't connect to the Innuos server, I sent it to Innuos and the problem was a bug in the software.

Now returned with no labour charge, the SW release is now 2.0.8

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...